• Посилання скопійовано

Облік платників податків та реєстрація платників ПДВ - є зміни!

Внесено зміни до Порядку обліку платників податків і зборів та Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість

Облік платників податків та реєстрація платників ПДВ - є зміни!

Мінфін наказом від 21.12.2016 р. №1125 (зареєстрований в Мінюсті 16.01.2017 р.)  затвердив зміни до:

Наказ набере чинності через 30 днів з дня його офіційного опублікування. Готується до друку в "Офіційному віснику України" №14 (17.02.2017). В такому випадку зміни наберуть чинності з 19 березня 2017 р.

ДФСУ доручено протягом місяця з дня набрання чинності цим наказом забезпечити внесення до інформації про об'єкти оподаткування та об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, поданої платниками податків до дати набрання чинності цим наказом ідентифікаторів об'єктів оподаткування, які є унікальними серед об'єктів оподаткування платника податків.

Платники податків можуть переглянути інформацію про об'єкти оподаткування, у тому числі про ідентифікатор об'єкта оподаткування, присвоєний ДФС, в приватній частині Електронного кабінету платника.

У разі необхідності зміни ідентифікатора об'єкта оподаткування платник податків може подати до контролюючого органу зміни про об'єкт оподаткування шляхом подання повідомлення за формою №20-ОПП. Інформація щодо такого об'єкта оподаткування подається двома рядками, а саме:

  • в одному рядку зазначається інформація про закриття об'єкта оподаткування,
  • у другому - оновлена інформація про об'єкт оподаткування.

З дня набрання чинності цим наказом втрачають чинність такі документи:

1) повідомлення про включення платника податків до категорії платників окремих податків за формою №16-ОПП;

1) довідки про взяття на облік платника податків за формою №4-ОПП (крім тих, що були видані платникам податків, відомості щодо яких не підлягають включенню до ЄДР, а саме відокремленим підрозділам іноземних компаній, організацій, у тому числі постійним представництвам нерезидентів, уповноваженим особам договорів про спільну діяльність на території України без створення юрособи, управителям майна, інвесторам (операторам) за угодами про розподіл продукції, виконавцям проектів (програм) міжнародної технічної допомоги, дипломатичним місіям, військовим частинам та фізичним особам, які провадять незалежну професійну діяльність).

Довідки за формою №4-ОПП, що були видані платникам податків, відомості щодо яких не підлягають включенню до ЄДР, застосовуються як довідки про взяття на облік платника податків, відомості щодо якого не підлягають включенню до Єдиного державного реєстру, за формою №34-ОПП до моменту виникнення змін у даних платника податку, що вказуються у такій довідці.

Докладніше про зміни у Порядку та Положенні уже найближчим часом зможете прочитати в аналітичному матеріалі від редакції. Стежте за оновленням новин!

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»