• Посилання скопійовано

Бюджетні дотації для сільгоспвиробників: оприлюднено проект заяв для внесення до реєстру

Оприлюднено проект форм заяв про внесення сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації та про зняття сільськогосподарського товаровиробника з реєстрації як отримувача бюджетної дотації

Бюджетні дотації для сільгоспвиробників: оприлюднено проект заяв для внесення до реєстру

21 лютого ДФСУ оприлюднила проект наказу Мінфіну «Про затвердження форм заяв про внесення сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації та про зняття сільськогосподарського товаровиробника з реєстрації як отримувача бюджетної дотації».

Проект розроблений відповідно до Закону №1791-VIII в частині забезпечення реалізації п. 16-1.2 Закону «Про державну підтримку сільського господарства України» .

Проектом пропонується затвердити такі форми документів:

  • форму заяви про внесення сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації (ф. № 1-РОБД);
  • форму заяви про зняття сільськогосподарського товаровиробника з реєстрації як отримувача бюджетної дотації (ф. № 2-РОБД).

Заяви за ф. № 1-РОБД, ф. № 2-РОБД заповнюються та подаються в електронному вигляді або безпосередньо до контролюючого органу керівником або представником с/г товаровиробника.

У заяві за ф. № 1-РОБД зазначаються підстави для внесення с/г товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації, а саме:

  • перелік видів діяльності відповідно до пункту 161.3 Закону з посиланням на підпункт зазначеного пункту і КВЕД, а також визначенням основного виду діяльності с/г товаровиробника;
  • суми вартості реалізованої с/г товаровиробником сільськогосподарської продукції та її питома вага у сукупній вартості всіх товарів, поставлених протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів (місяців).

З метою мінімізації кількості запитань з боку с/г товаровиробників під час заповнення заяви за ф. № 1-РОБД на її другій сторінці викладені відповідні пояснення.

Підставами для подачі платником заяви за ф. № 2-РОБД є виключно підстави, зазначені у пункті 16-1.1  Закону, а саме:

  • зняття з реєстрації як отримувача бюджетної дотації;
  • недотримання вимоги щодо питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів у вартості всіх поставлених товарів;
  • прийняття рішення про припинення шляхом ліквідації або реорганізації;
  • анулювання реєстрації платником ПДВ.

Зауваження та пропозиції до Проекту приймаються протягом тижня з дня оприлюднення Проекту на адресу розробника:

поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент обслуговування платників,

електронну – oblik@sfs.gov.ua,

поштову адресу  Державної регуляторної служби України –01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11. 

***

Читайте також:

Уряд затвердив автоматичний розподіл дотацій аграріям

Бюджетні дотації для сільгоспвиробників: постанова КМУ

Як розподілятимуть дотації агровиробникам

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»