• Посилання скопійовано

Несвоєчасне подання звітності через кібератаку: законопроект ще не зареєстрований

"Ми очікували, що буде зареєстрований від Міністерства фінансів відповідний законопроект, але на сьогодні він не зареєстрований, тому прошу Уряд терміново зареєструйте, щоб ми завтра включили його у порядок денний і відразу розглянули" - Ніна Южаніна

Несвоєчасне подання звітності через кібератаку: законопроект ще не зареєстрований

Як відомо, минулого тижня відбулось несанкціоноване втручання у роботу комп’ютерних мереж платників податку. З огляду на це, Голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна під час засідання Погоджувальної ради заявила:

«Дуже важливо сьогодні на законодавчому рівні врегулювати проблему, яка виникла у платників податку: це відновлення баз даних бухгалтерського обліку, реєстрації податкових накладних в єдиному реєстрі податкових накладних, реєстрація акцизних накладних і так далі. Цілий тиждень проводилась робота щодо можливості звітування суб’єктів господарської діяльності перед контролюючими органами. Ми очікували, що буде зареєстрований від Міністерства фінансів відповідний законопроект, але на сьогодні він не зареєстрований, тому прошу Уряд терміново зареєструйте, щоб ми завтра включили його у порядок денний і відразу розглянули. Крім того,  Комітет з питань податкової і митної політики може запропонувати свій законопроект, оскільки той, що знаходиться на сайті Мінфіну, є зовсім некомплексним, вірніше, не вирішує проблему в цілому», – відзначила Южаніна.

 

Окрім того, Голова Комітету наголосила, що також має бути прийнятий в цілому законопроект про бухгалтерський облік. Докладніше про нього тут і тут.

Вона розповіла, що проект Закону про внесення змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (щодо удосконалення деяких положень), реєстр. №4646-д, буде розглядатися на засіданні парламенту у четвер, 13 липня.

«Це вкрай актуальний законопроект, набрання чинності якого передбачено з 1 січня 2018 року. Ми маємо прийняти його в другому читанні, щоб надати можливість бізнесу підготуватись до його впровадження», – сказала Южаніна.

Н. Южаніна також просить парламент підтримати проект Постанови про направлення на повторне перше читання проектів Законів України про аудиторську діяльність та про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність, реєстр. №6016.

«Він буде розглянутий на Комітеті завтра», – додала Южаніна.

Джерело: Солідарність

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»