• Посилання скопійовано

Реформа ДФСУ: визначено 10 ініціатив для негайного впровадження

У рамках чотирьох пріоритетних напрямків реформи ДФС затверджено 10 першочергових ініціатив, які мають бути реалізовані протягом наступних двох місяців

Реформа ДФСУ: визначено 10 ініціатив для негайного впровадження

26 вересня відбулося чергове засідання Комітету управління Проекту з комплексної реформи ДФС у складі Міністра фінансів Олександра Данилюка, в.о Голови ДФС Мирослава Продана, Держсекретаря Мінфіну Євгенія Капінуса, радника Міністра Яни Бугрімової, та Робочої групи з реформи ДФС. 

Робоча група з реформи ДФС, за результатами 6-тижневої діагностики основних функцій та сервісів Державної фіскальної служби визначила 4 головні напрямки роботи в короткостроковій перспективі, які було затверджено 31 серпня на попередньому засіданні Комітету управління Проекту з комплексної реформи ДФС. Докладніше про них ми писали тут>>

Під час зустрічі, в рамках чотирьох пріоритетних напрямків реформи, були затверджено 10 першочергових ініціатив, які мають бути реалізовані протягом наступних двох місяців. 

“Потрібно надалі пришвидшувати впровадження необхідних ініціатив, що змінять філософію та підходи в роботі ДФС та полегшать взаємодію платників податків з держвою. Для цього потрібно покращити роботу сервісів, максимально автоматизувавши процеси всередині ДФС. Ми визначили, як саме це зробити, провівши ретельний аудит ІТ-структури ДФС. Отже, ми, в першу чергу, будемо вдосконалювати сервіси та максимально розширювати функціонал електронного кабінету платника, щоб люди відчули різницю у взаємодії з ДФС”, - зазначив Олександр Данилюк.

 

10 ініціатив, що були визначені для негайного впровадження:

1. Переведення максимальної кількості послуг онлайн.

2. Нарощення можливостей call-центру – збільшення потужності через збільшення кількості працівників для підвищення якості обсулговування.

3. За результатами аудиту ІТ-структури ДФС, розробити план та почати впровадження рекомендацій. На меті є розбудова сучасної та захищеної IT-інфраструктури.

4. Автоматизація камеральних перевірок для їх більшої ефективності і якості.

5. Вдосконалення ризикової моделі податкових перевірок – деталізація критеріїв моделі ризиків.

6. Сегментація та пріоритизація податкових боржників для подальшого впровадження стратегії прямих контактів з боржниками.

7. Розробка стратегії і дорожньої карти підвищення рівня добровільної сплати податків.

8. Дослідження задоволення працівників ДФС умовами праці та культурою організації (Organizational Health Index)

9. Реалізація заходів з нематеріальної мотивації працівників ДФС – розробка і впровадження ініціатив з негрошового заохочення працівників.

10. Перегляд функціонального і регіонального розподілу працівників

 

На думку Мінфіну, ці ініціативи значно підвищать ефективність роботи ДФС. Вони позитивно вплинуть на процес роботи всередині структури, та є ініціативами, що можливо реалізувати в короткостроковій перспективі. Зараз є вкрай необхідним отримати швидкі ти якісні результати, що стануть фундаментом для майбутніх перетворень.

Нагадаємо, що раніше Канада, МВФ, Німеччина, ЄБРР, ЄС та США підтримали Мінфін у реформі Державної фіскальної служби.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»