• Посилання скопійовано

Зміни до ПКУ: за які уточнення проголосували нардепи 21 грудня?

Верховна Рада ухвалила постанову про усунення неузгодженостей в законі про зміни до Податкового кодексу. Які саме уточнення були внесені - розповіли податківці

Зміни до ПКУ: за які уточнення проголосували нардепи 21 грудня?

"Вісник. Офіційно про податки"

Нагадаємо, що 21.12.2017 р. Верховною Радою прийнято редакційне уточнення до раніше прийнятого (07.12.2017 р.) законопроекту від 14.11.2017 р. № 6776-д, яким внесено зміни до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 р. Також про це тут>>

Зокрема уточнено період звільнення від оподаткування ПДВ експорту технічних культур залежно від їх товарної позиції згідно з УКТ ЗЕД.

Так, звільнятимуться від оподаткування ПДВ:

  • з 01.09.2018 р. до 31.12.2021 р. соєві боби (товарна позиція 1201 згідно з УКТ ЗЕД);
  • з 01.01.2020 р. до 31.12.2021 р. насіння свиріпи або ріпаку (товарна позиція 1205 згідно з УКТ ЗЕД).

Крім того, тимчасово, до 31.12.2018 р., звільнятимуться від оподаткування ПДВ та акцизним податком операції із ввезення на митну територію України та реалізації на митній території України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами (одним чи декількома), що зазначені у товарній підкатегорії 8703 90 10 10 згідно з УКТ ЗЕД (в тому числі вироблених в Україні).

Також, не будуть об’єктом оподаткування ПДВ операції з ввезення на митну територію України:

  • товарів, сумарна митна вартість яких не перевищує еквівалент 150 євро, на адресу одного одержувача для юридичної особи та й для ФОП в одній депеші у міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника у міжнародних експрес-відправленнях.
  • товарів, сумарна митна вартість яких у кожному з відправлень не перевищує еквівалент 150 євро, ввезених на митну територію України на адресу одного одержувача (фізичної особи) у перших трьох міжнародних поштових відправленнях та/або міжнародних експрес-відправленнях протягом одного календарного місяця.

Зазначеною нормою розмежовано умови звільнення від оподаткування доставок товарів в Україну за різними категоріями платників.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»