• Посилання скопійовано

Порядок обліку платників податків і зборів змінився. Затверджено наказ Мінфіну

Зміни до Порядку обліку платників податків і зборів, внесені наказом Мінфіну від 27.06.2018 р. №589, наберуть чинності через 10 днів з дня його офіційного опублікування

Порядок обліку платників податків і зборів змінився. Затверджено наказ Мінфіну

Мінфін наказом від 27.06.2018 р. №589 (зареєстрований в Мін'юсті 23 липня 2018 р. за №851/32303) вніс зміни до Порядку обліку платників податків і зборів. Цей наказ набере чинності через 10 днів з дня його офіційного опублікування (24 серпня 2018 року). Це підтверджує і ДФСУ ось тут.

 

Що змінюється?

1. Визначено порядок обліку в контролюючих органах представництв донорських установ в Україні, утворення яких передбачено міжнародними договорами України, після проведення Мінекономрозвитку їх реєстрації в Україні.

2. Врегульовано дії контролюючих органів у разі встановлення відокремлених підрозділів іноземних компаній, організацій, які включені до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (далі – ЄДР) та при цьому не перебувають на обліку в контролюючих органах. Так, встановлено, що стосовно таких відокремлених підрозділів контролюючим органом вживаються заходи щодо подання документів для взяття їх на облік і такі платники податків обліковуються в контролюючих органах з ознакою «платник не подав заяви для взяття на облік».

3. Для забезпечення моніторингу типів змін в облікових даних платників, проектом удосконалюються заяви за формою № 1-ОПП, № 1-РПП шляхом доповнення їх позначками «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку» та «Зміна місцезнаходження, пов’язана із зміною адміністративного району, або включення/невключення до Реєстру ВПП» та за формою № 5-ОПП – позначкою «Зміна місця проживання, пов’язана із зміною адміністративного району».

4. Уточнено, що підтвердженням припинення незалежної професійної діяльності є відомості (витяг) відповідного реєстру, до якого вноситься інформація про державну реєстрацію такої діяльності, щодо припинення або зупинення, або зміни організаційної форми відповідної діяльності з незалежної (індивідуальної) на іншу.

5. Викладено у новій редакції додаток 11 «Повідомлення про взяття на облік/зняття з обліку платника податків у зв’язку зі зміною місцезнаходження (місця проживання)».

Відповідно з дня набрання чинності Наказу №589 повідомлення №1-ОПП№5-ОПП та №11-ОПП слід буде подавати за оновленими формами.

 

Від редакції:

Звертаємо увагу! У ф. №1-ОПП позначка «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку» була й раніше. Це повідомлення доповнено лише позначкою «Зміна місцезнаходження, пов’язана із зміною адміністративного району, або включення/невключення до Реєстру ВПП».

А ось у ф. №1-РПП з'явилися дві нові позиції «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку» та «Зміна місцезнаходження, пов’язана із зміною адміністративного району, або включення/невключення до Реєстру ВПП». 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»