• Посилання скопійовано

Увага! Електронні ресурси ДФСУ під кібератакою

ДФСУ повідомила, що Електронний кабінет та офіційний сайт не працювали через кібератаку

Увага! Електронні ресурси ДФСУ під кібератакою

З вчорашнього вечора платники податків скаржаться на неможливість зайти в Електронний кабінет. Більш того, сьогодні весь день не працював ні офіційний сайт ДФСУ, ні сайти регіональних відділень ДФС.

І ось щойно стало відомо чому. Як повідомляє прес-служба ДФСУ, 8 жовтня  з 18:00 на зовнішню віртуальну адресу ІТС «Електронний кабінет» в мережі Інтернет (cabinet.sfs.gov.ua, ІР-адреса 217.76.198.152) та 9 жовтня з 09:00 на зовнішню віртуальну адресу ІТС «Офіційний веб-портал ДФС України» (sfs.gov.ua, ІР-адреса 217.76.198.157) була зафіксована велика кількість запитів, що спричинило збільшення навантаження на центральний процесор мережевого екрану (до 100%) та призвело до його нестабільної роботи.

Провайдером було ідентифіковано кібератаку на відмову в обслуговуванні (Denial of service attack, DoS attack) та застосовано механізм захисту від атаки.

Зазначене кібервтручання призвело до недоступності ресурсів ІТС «Електронний кабінет» та ІТС «Офіційний веб-портал ДФС України»  деяким користувачам в мережі Інтернет.

Відповідно до Порядку взаємодії органів виконавчої влади з питань захисту державних інформаційних ресурсів ДФС невідкладно було поінформовано Адміністрацію держспецзв’язку про випадки DoS-атак.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»