• Посилання скопійовано

З 8 січня 2019 року можуть запрацювати нові рахунки для сплати податків

Рахунки за бюджетними надходженнями відкриваються протягом 45 днів із дня прийняття закону про Державний бюджет України. Тому у 2019 році нові реквізити рахунків для сплати податків можуть запрацювати з 8 січня

З 8 січня 2019 року можуть запрацювати нові рахунки для сплати податків

Щороку на початку нового бюджетного року в органах Держказначейства відкриваються рахунки за надходженнями до державного та місцевих бюджетів (окрім рахунків для зарахування власних надходжень бюджетних установ).

За відсутності змін у законодавстві щодо переліку надходжень, які зараховуються до загального та спеціального фондів державного й місцевих бюджетів, і/або порядку їх зарахування до відповідних бюджетів, не пізніше першого робочого дня нового бюджетного періоду відкриваються (перевідкриваються) рахунки з реквізитами попереднього бюджетного періоду.

Рахунки за надходженнями відкриваються протягом 45 днів із дня прийняття закону про Державний бюджет України. Це все передбачено п. 2.1 Порядку №758.

Цього року Закон про Держбюджет на 2019 рік був прийнятий ВРУ 23.11.2018 року. Відповідно 45-деннний строк спливає 6 січня 2019 року (неділя). Наступний робочий день буде 8 січня 2019 року (вівторок). Тож Держказначейство до цієї дати має визначитися з рахунками та саме з 8 січня 2019 року мають почати діяти нові рахунки для сплати податків та зборів.

Звертаємо увагу! Інформація про відкриті/закриті рахунки доводиться до відома органів Казначейства для подальшого інформування органів, що контролюють справляння надходжень бюджету згідно з установленими порядками взаємодії, та місцевих фінансових органів.

Як тільки нові (та оновлені старі) реквізити рахунків для сплати податків, зборів та внесків будуть надіслані податківцям і ті їх оприлюднять, ми обов'язково про це повідомимо. Отже, стежте за нашими новинами!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»