• Посилання скопійовано

На старі рахунки не можна перераховувати податки та ЄСВ, - Держказначейство (оновлено)

Кошти, які сплачуються платниками на старі рахунки, Казначейством не зараховуються, а повертаються платникам як нез’ясовані надходження. Протягом 3, 8, 9 січня платниками податків було спрямовано 271,7 тис. платіжних трансакцій на недіючі рахунки

На старі рахунки не можна перераховувати податки та ЄСВ, - Держказначейство (оновлено)

З 1 січня 2020 року Державна казначейська служба України перейшла на ведення бухгалтерського обліку за Планом рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затвердженого наказом Мінфіну №1203.

Відповідно з 01.01.2020 р. введено в дію нові рахунки для зарахування податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів, рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ, системі електронного адміністрування реалізації пального і спирту етилового, рахунки для зарахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та депозитні рахунки митних органів, відкриті за Планом рахунків №1203 з урахуванням міжнародного номеру банківського рахунка IBAN, який налічує 29 знаків, відповідно до вимог постанови НБУ №162.

Звертаємо увагу, що рахунки, які були відкриті за Планом рахунків бухгалтерського обліку виконання державного та місцевих бюджетів, затвердженого наказом Державного казначейства України від 28.11.2000 р. №119 з 01.01.2020 р. закриті, відповідно кошти, які сплачуються платниками на такі рахунки, Казначейством не зараховуються, а повертаються платникам як нез’ясовані надходження.

Враховуючи зазначене, у зв’язку із значною кількістю платежів на закриті рахунки та з  метою запобігання виникнення у платників податкового боргу зі сплати податків, зборів, платежів Казначейство вкотре звертається з проханням забезпечити правильність сплати податків, зборів, платежів на нові реквізити рахунків, які відкриті  за Планом рахунків №1203.

Реквізити нових рахунків для зарахування податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів розміщенні на вебпорталі Казначейства та на вебсторінках головних управлінь Казначейства в областях та м. Києві. Крім цього, реквізити зазначених рахунків можна отримати у відповідних органів, що контролюють справляння надходжень бюджету.

Реквізити рахунків в системі електронного адміністрування ПДВ, системі електронного адміністрування реалізації пального і спирту етилового, рахунків для зарахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування необхідно отримати у відповідних органів Державної податкової служби України, реквізити депозитних рахунків митних органів – у відповідних органів Державної митної служби України.

***

UPD_10.01.2020

Держказначейство надало ще одне повідомлення щодо неможливості перерахування коштів на старі рахунки. Зокрема, протягом трьох операційних днів поточного року (03, 08, 09 січня) платниками податків було спрямовано 271,7 тис. платіжних трансакцій на недіючі рахунки. Відповідно такі кошти Казначейством не зараховуються, а повертаються банківським установам як «нез’ясовані надходження».

Враховуючи зазначене та з метою запобігання виникнення у платників податкового боргу зі сплати податків, зборів, платежів Казначейство вкотре звертається з проханням забезпечити правильність сплати податків, зборів, платежів на нові реквізити рахунків, які відкриті за Планом рахунків №1203.

***

Читайте також: Весь перелік нових рахунків, які запрацюють з 3 січня

Джерело: Державна казначейська служба України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»