• Посилання скопійовано

Бізнес звертається до ДПС щодо відтермінування звітування та сплати податків за ІІ квартал

СУП звернулася до ДПС з проханням відтермінувати для мікро-, малого- та середнього бізнесу граничні терміни подання звітності та сплати податків на три місяці

Бізнес звертається до ДПС щодо відтермінування звітування та сплати податків за ІІ квартал

СУП розповідає, що протягом року підприємства подають до податкової близько 98,8 млн різних звітів, форм і розрахунків. Тим часом, відсоток електронного звітування серед юридичних осіб складає 76,1%, а серед ФОП – лише 49,6%.

На ІІ квартал 2020 року припадають терміни подання 63 форм звітності та 48 граничних термінів сплати податків, зокрема: ПДФО, ПДВ, ЄСВ, єдиного податку, податку на нерухоме майно, транспортного податку, туристичного збору, рентної плати, акцизного податку, плати за землю тощо.

За розрахунками Спілки понад 600 тис. ФОП та 20 тис. юридичних осіб будуть змушені протягом ІІ кварталу відвідати центрів обслуговування платників податків для подання звітності, а також банківські установи для надання платіжних доручень для сплати податків. Це вимагає перебування значної кількості населення у закритих приміщеннях та тривалого очікування в чергах, що в умовах жорсткого карантину загрожує неконтрольованому поширенню коронавірусу.

Наша бізнес-спільнота звертається до ДПС України з проханням:

  1. створити додаткові можливості для звітування в електронному вигляді (Mobile ID, Bank ID);
  2. відтермінувати для мікро-, малого- та середнього бізнесу граничні терміни подання звітності та сплати податків на три місяці.

Крім цього, важливо перевести усі адмінпослуги ДПС у електронний вигляд, більшість з них досі надається у  паперовому вигляді з відвідуванням ЦОПП.

З метою зменшення кількості необхідних візитів до органів податкової служби, Спілка також пропонує:

  • автоматично продовжити термін дії ліцензій на здійснення певних видів господарської діяльності на період дії карантину;
  • автоматично продовжити терміни дії ключів ЕЦП, виданих ДПС України, на період карантину.

 

Від редакції: Зауважимо, що наразі за Законом №533 не буде притягатися до відповідальності за несвоєчасну сплату та несвоєчасне звітування до 31 травня з податків та ЄСВ. Але це не стосується ПДВ, ренти та акцизу

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»