• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ рекомендує подовжити дію податкових карантинних пільг

Крім того, зі слів Я. Железняка, у доопрацьованому законопроекті №3329-д звільнили від оподаткування ПДФО та військовим збором допомогу по частковому безробіттю та надали можливість отримувати її ФОПам

Комітет ВРУ рекомендує подовжити дію податкових карантинних пільг

Сьогодні, 12 травня, Комітет ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити в другому читанні законопроект №3329-д "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)". Про це повідомив перший заступник голови фінансового комітету Ярослав Железняк на своїй сторінці у Facebook.

"Щойно з колегами по комітету одноголосно підтримали до 2-го читання наш черговий антикризовий законопроект #3329-д . Знайшли шляхи для додаткової допомоги медикам, бізнесу та громадянам на період карантину", - зазначив він.

Нагадаємо, що цей законопроект був прийнятий ВРУ у першому читанні 30 квітня 2020 року. Ним, зокрема, передбачено продовження строку незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства; звільнення від сплати ЄСВ за себе ФОП та особами, які провадять незалежну професійну діяльність на період з 1 по 31 травня 2020 року; продовження мораторію на проведення документальних та фактичних перевірок тощо. Докладніше читайте  тут.

 

Що змінилося у законопроекті до другого читання?

 Зі слів Я. Железняка:

1. До 30 червня будуть звільнені від оподаткування ПДФО 300% доплати медикам (без втрат для місцевих бюджетів).

2. Допомогу по частковому безробіттю звільнили від оподаткування ПДФО та військовим збором.

3. Надали можливість отримувати допомогу по частковому безробіттю для ФОПів.

4. До кінця останнього місяця карантину:

  • продовжили строк пільг для виробництва дезінфекторів;
  • призупинили строки розгляду скарг платників податків, надання індивідуальних податкових консультацій та відповідей платників на запити податкової;
  • продовжили звільнення від штрафів і пені за прострочення споживчого кредиту.

Крім того, збереглися норми зі законопроекту до 1-го читання:

  • звільнення ФОПів від ЄСВ за себе до 31 травня,
  • мораторій на перевірки,
  • незастосування штрафів та пені за порушення податкового законодавства і законодавства з ЄСВ до кінця карантину,
  • продовження спрощеної процедури капіталізації банків.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»