• Посилання скопійовано

Як зростання мінзарплати вплине на надходження з ПДФО та ЄСВ: прогноз від Марченка

За словами Марченка, зростання мінімальної заробітної плати збільшить надходження ПДФО на 1,2 млрд грн та ЄСВ на 1,7 млрд грн

Як зростання мінзарплати вплине на надходження з ПДФО та ЄСВ: прогноз від Марченка

У цьому році завдяки збільшенню мінімальної заробітної плати близько 1,7 млрд грн додатково отримає Пенсійний фонд і ще 1,2 млрд грн ПДФО розподіляться між місцевими бюджетами і держбюджетом.

Про це наголосив Міністр фінансів Сергій Марченко.

«Цього року підвищення МЗП відбудеться в межах 300 грн – з 4723 грн до 5000 грн. Це дає можливість поліпшити життя громадян, які отримують мінімальну зарплату, збільшить надходження до бюджету податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і єдиного соціального внеску (ЄСВ) до Пенсійного фонду», – повідомив Міністр.

Сергій Марченко висловив переконання, що бізнес, який легально платить офіційну зарплату набагато вище мінімальної, ніяких змін не відчує.

«А компанії, які сплачують податки тільки з 4723 грн мінімальної зарплати, а решту видають у конвертах, скоріше за все, і висловлюють невдоволення. Повинен бути нормальний діалог суспільства, бізнесу і держави», – зазначив Міністр фінансів Сергій Марченко.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»