• Посилання скопійовано

Податкові зміни – 2021: ВРУ буде розглядати нову версію законопроєкту

Комітет ВРУ розглянув чотири законопроєкти про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень та вирішив на їх підставі зробити новий законопроєкт. Саме його буде розглядати ВРУ

Податкові зміни – 2021: ВРУ буде розглядати нову версію законопроєкту

Нагадаємо, що 14 вересня Кабінет Міністрів України затвердив зміни до Податкового кодексу України та деяких інших законів України в частині забезпечення збалансованості бюджетних надходжень.

А 1 жовтня 2020 року на сайті ВРУ Гетманцев зареєстував свій законопроєкт №4101-3 щодо податкових змін на 2021 рік.

Згодом на сайті ВРУ було зареєстровано ще два альтернативні законопроєкти щодо податкових змін. Це №4101-1 та №4101-2

І от 30 жовтня Комітет з податкової політики ВРУ розглянув законопроєкти №4101, 4101-14101-2 та 4101-3.

Під час засідання Комітету було проведено обговорення зауважень і пропозицій, підготовлено та розглянуто новий проєкт про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. Його мають найближчим часом зареєструвати в ВРУ.

Саме цей законопроєкт мають внести на розгляд ВРУ та рекомендувати прийняти за основу, але з доопрацюванням законопроєкту до другого читання. Зокрема, планується:

  • визначити чітке розуміння переліку юридичних фактів (подій) щодо визначення дати постачання товарів з метою нарахування ПДВ;
  • доопрацювати механізм контролю за накопиченням залишків тютюнових виробів у виробника;
  • з метою забезпечення прозорості і запровадження чіткого механізму реалізації заходів, спрямованих на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії, доопрацювати норми щодо відображення у податковому законодавстві такого погашення заборгованості.

Тож чекаємо на появу законопроєкту та його розгляд ВРУ. Зауважимо, що за порядком денним поточного тижня засідань ВРУ, законопроєкт про податкові зміни не повинен бути розглянутий. Про це повідомимо окремо.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»