• Посилання скопійовано

Сума оплати відображена в ІКП з кодом «Платежі до з’ясування»: які наслідки?

Податківці навели правила зарахування сплачених коштів з кодом «Платежі до з’ясування»

Сума оплати відображена в ІКП з кодом «Платежі до з’ясування»: які наслідки?

Податківці у підкатегорії 129.04 «ЗІР» наголосили, якщо сума розрахункового документа була рознесена до інтегрованої картки платника (далі – ІКП) зі спеціальним кодом «Платежі до з’ясування», у разі невірно заповнених реквізитів розрахункового документа або помилки в коді ЄДРПОУ (РНОКПП), то після з’ясування органом ДПС призначення платежу, в ІКП відображається інформація про сплату суми податків, зборів та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування:

  • датою зарахування цієї суми на рахунок, відкритий в органі Державної казначейської служби України, якщо таке з'ясування відбулося в місяці, в якому здійснена сплата платником;
  • поточною датою, якщо таке з'ясування відбулося після закінчення місяця, в якому була здійснена сплата платником.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»