• Посилання скопійовано

Увага! 30 грудня – останній день для сплати податків за листопад

За календарем ДПС, за листопад 2021 року слід сплатити податки до 30 грудня 2021 року включно

Увага! 30 грудня – останній день для сплати податків за листопад

Хоч 31 грудня буде робочим днем та саме це число має бути граничним для сплати податків, але ДПС вважає інакше.

Зокрема, за її календарем сплатити податки треба до 30 грудня включно. 

Нагадуємо, що за повідомленням Держказначейства, граничним терміном здійснення видатків є 30 грудня 2021 року.

31 грудня 2021 року органи Казначейства працюють без клієнтів, здійснюючи погашення та обслуговування державного боргу в національній валюті, а також зарахування надходжень до бюджетів різного рівня.

Врахуйте це при сплаті податків за листопад.

Але до 31 грудня 2021 року включно діє карантин, а тому фінансових штрафів за несвоєчасну сплату податків, крім ПДВ, акциза та рентної плати, не може бути застосовано. 

Зміни в частині незастосування до платників адміністративної відповідальності на період карантину до КУпАП не вносились. Тому ці штрафи можуть застосовуватися під час карантину. Про це читайте тут

І ще наразі податківці не надсилають податкову вимогу на суми податкового боргу не більше 3060 грн. Але цю суму потрібно буде сплатити, бо податківці можуть застосовувати заходи, спрямовані на її погашення (звернутися до виконавчої служби). 

Проте, якщо податковий борг зросте до 3061 грн і більше, вмикається стандартний механізм стягнення податкового боргу, а строк давності, визначений п. 102.4 ПКУ для стягнення податкового боргу, розпочинається з дня виникнення податкового боргу у сумі, що перевищує 3060 грн. Про це ми писали тут.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»