• Посилання скопійовано

Гетманцев обіцяє вирішити проблему подвійного оподаткування доходів біженців з України

Гетманцев розповів, що Комітет ВРУ разом з Мінфіном працює над механізмом недопущення подвійного оподаткування. Також залучили Організацію економспівробітництва та розвитку

Гетманцев обіцяє вирішити проблему подвійного оподаткування доходів біженців з України

Як ми вже писали, Міністр соціальної політики Марина Лазебна під час візиту до Брюсселю обговорювала з головою Комітету Європейського Парламенту з питань зайнятості та соціальних питань Драгошем Пислару можливості на рівні законодавства ЄС передбачити збереження податкового резидентства переміщеними до країн ЄС українцями та релокованими з України бізнесами. 

Наразі Гетманцев наголосив, що Мінфін та Верховна Рада готують механізм, що має вирішити проблему податкового резидентства українських біженців. Але поки рішення не прийнято.

«Одне з найболючіших питань, яке турбує сьогодні вітчизняний бізнес – питання подвійного резидентства наших біженців. Дуже важливо, аби людей не змусили сплачувати податки двічі за кордоном з доходів, отриманих з України. А саме такий механізм передбачається сьогодні угодами про уникнення подвійного оподаткування», – нагадав Гетманцев.

«Хочу заспокоїти людей. Разом з Мінфіном ми працюємо над механізмом недопущення подвійного оподаткування. Залучили OECD. Своїх резидентів не віддамо, подвійного оподаткування не допустимо», – додав депутат.

***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»