• Посилання скопійовано

З 23 вересня діє форма інформації щодо фізосіб, які мають податковий борг

Мінфін затвердив форму Інформації щодо фізосіб, які мають податковий борг, та оновив форму Інформації про сплату податків і зборів суб'єктами природних монополій, госпсуб'єктами - платниками ренти за надра, та платниками акцизного податку з реалізації пального

З 23 вересня діє форма інформації щодо фізосіб, які мають податковий борг

Мінфін наказом від 28.07.2022 р. №217 (зареєстрований в Мін'юсті від 09.09.2022 р. за №1030/38366):

- оновив форму Інформації щодо сплати податків і зборів суб'єктами природних монополій, суб'єктами господарювання, які є платниками рентної плати за користування надрами, та суб'єктами господарювання, які зареєстровані платниками акцизного податку з реалізації пального та/або отримали ліцензії на право виробництва або зберігання пального (крім зберігання пального, яке не реалізовується іншими особами і використовується виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки), оптової або роздрібної торгівлі пальним. Як бачимо, в ній додано інформацію про платників акцизу з реалізації пального;

- затвердив нову форму - Інформація щодо фізичних осіб, які мають податковий борг. До цього була лише форма Інформації щодо суб'єктів господарювання, які мають податковий борг. Тож тепер їх є дві;

- внесено незначні зміни до форми Інформації щодо суб'єктів господарювання, які мають податковий борг,. А саме  після слів "по батькові" доповнено словами "(за наявності)", а слова "податковий орган" замінено словами "територіальний орган ДПС".

- виклав у новій редакції Порядок формування і оприлюднення вищезазначеної податкової інформації.

Зокрема, додано інформацію про порядок формування і оприлюднення інформації щодо фізосіб, які мають податковий борг. Така інформація складається з:

  • прізвища, імені, по батькові (за наявності) фізичної особи;
  • дати народження фізичної особи;
  • коду, найменування, власного імені та прізвища керівника територіального органу ДПС за місцем обліку податкового боргу;
  • коду та найменування платежу за класифікацією доходів бюджету;
  • загальної суми податкового боргу до зведеного бюджету (у тому числі до державного та місцевих бюджетів).

Формування та оприлюднення інформації щодо фізичних осіб, які мають податковий борг, здійснює ДПС щомісяця не пізніше 20 числа місяця, що настає за звітним. Інформація оприлюднюється на вебпорталі ДПС.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. 23 вересня Наказ №217 було опубліковано в "Офіційному віснику" №74. Відповідно його норми почали діяти з 23 вересня. 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»