• Посилання скопійовано

Чи впровадить влада податкову реформу під час війни?

За позицією Шмигаля, поки триває війна, суттєвих податкових змін не буде

Чи впровадить влада податкову реформу під час війни?

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що наразі податків, які щомісяця надходять до держбюджету, не вистачає навіть на покриття всіх потреб оборонного сектору. Тому нині уряд не планує розпочинати повноцінну податкову реформу.

Про це очільник Кабміну повідомив 24 лютого в інтерв'ю Forbes. У січні 2022 року, за даними уряду, бізнес та громадяни перерахували до держбюджету трохи більше 60 млрд грн. Водночас за цей місяць держава витратила на армію та безпеку країни 100 млрд грн.

«Давайте чесно собі скажемо. Абсолютно всі податки, які бізнес платить до державного бюджету, зараз ідуть на фінансування сил безпеки та оборони... Тому поки йде активна фаза війни, податкових змін, щонайменше революційних, не буде», – заявив Шмигаль.

При цьому він зазначив, що уряд веде перемовини з МВФ щодо майбутньої податкової реформи. Спільну роботу над нею почнуть після війни.

«Податкова реформа стане частиною покращення інвестиційного і бізнес-клімату. Її концепція буде вписана в план післявоєнного відновлення України», – зауважив прем'єр.

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»