• Посилання скопійовано

Порядок застосування адмінарешту майна платника податків зміниться

ДПСУ оприлюднила проєкт змін до Порядку застосування адміністративного арешту майна платника податків. Його приводять у відповідність до Закону №2888-ІХ

Порядок застосування адмінарешту майна платника податків зміниться

ДПСУ оприлюднила проєкт Наказу Мінфіну, яким пропонуєтся затвердити зміни до Порядку застосування адміністративного арешту майна платника податків (завантажити).

Його розроблено на виконання Закону України від 12.01.2023 р. №2888-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг». Ним внесено зміни до абзаців другого і третього пп. 94.6.2 ПКУ, що передбачають накладення арешту на цінні папери та/або кошти та інші цінності платника податків, що знаходяться не лише в банку, іншій фінансовій установі, а й у небанківського надавача платіжних послуг та на електронних гаманцях, відкритих в емітента електронних грошей.

Тож до Порядку вносяться зміни щодо розширення сфери застосування інструменту накладення адміністративного арешту на рахунки платника, відкриті у банках та фінансових установах, а також на рахунки, відкриті у небанківських надавачів платіжних послуг, та такого засобу платежу, як електронні гаманці платника, відкриті у емітента електронних грошей.

У разі затвердження наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування, але не раніше дня набрання чинності Законом №2888-ІХ (більшість норм будуть чинними з 01.04.2023 р.).

А наразі зауваження та пропозиції до проєкту наказу приймаються протягом одного місяця з дати його оприлюднення на вебпорталі ДПС у письмовій або електронній формі за адресами:

  • Державна податкова служба України, Львівська площа, 8, м. Київ, 04053, e-mail: post@tax.gov.ua;
  • Міністерство фінансів України, вул. Грушевського, 12/2, м. Київ, 01008, e-mail: infomf@minfin.gov.ua;
  • Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@drs.gov.ua.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»