• Посилання скопійовано

Зеленський анонсував нову податкову реформу

Президент пообіцяв радикальну податкову реформу, яка обов'язково буде реалізована після війни, а також інші фінансові новації які дозволять збільшити доходи громадян України

Зеленський анонсував нову податкову реформу

Президент Володимир Зеленський вважає необхідною радикальну податкову реформу, але після війни. Про це він сказав на пресконференції у вівторок, відповідаючи на запитання LIGA.net щодо ставлення до проєкту податкової реформи «10-10-10».

«Реформа правильна, реформа точно буде. Відновлення нашої держави має бути в найкращій [податковій] системі Європи, щоб наша держава була привабливою для повернення», – сказав Зеленський.

За його словами, це стосується не тільки податків.

«По-іншому неможливо повернути людину, яка, наприклад, у Польщі заробляє 1000 євро, а у нас 500-600. Ти не повернеш цю людину. Тому будуть важливі фінансові новації, включно з податковими».

Він пояснив, що законопроєкт про податкову реформу поки що не вносять на розгляд, тому що іде війна й існують домовленості з Міжнародним валютним фондом.

«Ми дотаційна економіка. Не ми встановлюємо правила зараз, коли не наша економіка генерує гроші, а їх нам дають. Тому що ми виплачуємо пенсії за рахунок інших держав. Тому ми повинні рахуватися з МВФ. Усі міжнародні інституції бояться ризиків зниження податків. Коли великі ризики через виїзд бізнесу і втрату робочих місць, а ти хочеш при цьому знизити податки, авжеж, тобі ніхто не дасть такої можливості», – сказав Зеленський.

«Програма мені подобається, але потрібно, щоб вона подобалася не тільки нам з вами», – підсумував він.

Джерело: Ліга. Фінанси

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»