• Посилання скопійовано

Карантин через COVID-19 закінчується: Уряд ухвалив скасування податкових пільг

Кабінет Міністрів сьогодні ухвалив законопроєкт про зміни до ПКУ, пов'язані із завершенням карантину, встановленого через COVID-19. Тож, найімовірніше, карантин завершиться 30 червня

Карантин через COVID-19 закінчується: Уряд ухвалив скасування податкових пільг

Кабінет Міністрів сьогодні розгляне законопроєкт про зміни до Податкового кодексу України, пов'язані із завершенням карантину, встановленого через COVID-19. Податкові пільги діяли три роки. Про це наголосив Железняк у своєму Telegram-каналі.

У пості він зазначив: "У нас карантин формально ще діє до 30.06.2023, ну і судячи по внесенню такого факту закону урядом, то на цьому і завершиться".

Нардеп додав, що більшість норм і так втрачають свою силу після закінчення пандемії, але є дві технічні зміни:

  • щодо Реєстру набувачів одноразової компенсації суб'єктам господарювання;
  • про тимчасовий порядок відвантаження спирту етилового для виробництва дезінфекційних засобів.

Нагадаємо, що поки що в Україні карантин діє до 30 червня включно. Хоча ВООЗ вже оголосила про завершення дії надзвичайної ситуації у галузі суспільної охорони здоров'я, що була оголошена через коронавірусну інфекцію в березні 2020 року.

 

Інформація від представника Уряду в ВРУ

Станом на 16 годину Уряд ухвалив відповідний законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України, пов’язаних із завершенням карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Про це проінформував Тарас Мельничук.

Законопроектом передбачено скасування функції, що тимчасово здійснювалась контролюючими органами в частині формування Реєстру набувачів одноразової компенсації субʼєктам господарювання витрат, понесених за сплату єдиного внеску на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування за найманих осіб, та здійснення розрахунку розмірів сум таких компенсацій для їх виплати субʼєктам господарювання – юридичним особам. Також пропонується виключити пп. 29-3.3, 29-3.4 та 29-3.5 із п. 29-3 підрозділу 5 розділу XХ «Перехідні положення» ПКУ, яким встановлюється тимчасовий порядок відвантаження спирту етилового для виробництва дезінфекційних засобів.

Більш детально розповімо про нього після реєстрації в ВРУ.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»