• Посилання скопійовано

Правки до Порядку повернення помилково сплачених податків та зборів діють з 13 липня!

Мінфін Наказом затвердив зміни до Порядку повернення (перерахування) коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів. Вони повʼязані з приведенням його норм у відповідність до нових правил надання фінпослуг

Правки до Порядку повернення помилково сплачених податків та зборів діють з 13 липня!

Мінфін своїм Наказом від 05.05.2023 №234 (зареєстровано в Мін'юсті 23.06.2023 р. за №1044/40100) затвердив зміни до Порядку повернення (перерахування) коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів.

Наказ набрав чинності з дня його офіційного опублікування. Його було опубліковано 13.07.2023 р. в "Офіційному віснику України" № 61. Отже, і сам Наказ, і зміни, які він внес до Порядку, діють з 13 липня. 

Зокрема, змінами встановлено, що документом, який підтверджує перерахування коштів до відповідного бюджету, є платіжна інструкція.

Також до переліку обов'язкової інформації, яку зазначає платник у заяві про повернення (перерахування) коштів з бюджету, додали найменування небанківського надавача платіжних послуг.

У разі повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до держбюджету в іноземній валюті, Казначейство упродовж п'яти робочих днів з дня отримання заяви або подання (висновку) надає до банку платіжну інструкцію на повернення коштів та копії відповідних документів (заяви, подання (висновку), судового рішення тощо), необхідних для здійснення валютного нагляду.

Якщо кошти (крім податків, зборів, пені, платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДПС та органи Держмитслужби) помилково зарахували до відповідного бюджету у зв'язку з доведенням до платника неправильних реквізитів рахунку за надходженнями, перерахування коштів до відповідного бюджету здійснюють без заяви такого платника.

 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»