• Посилання скопійовано

Підписання законопроєкту №8401 щодо скасування воєнних податкових пільг заблоковано

За словами Разумкова, ним та групою інших народних депутатів було подано до ВРУ проєкт постанови про скасування результатів голосування у другому читанні та в цілому за законопроєкт №8401

Підписання законопроєкту №8401 щодо скасування воєнних податкових пільг заблоковано

Нагадаємо, що вчора, 30 червня, ВРУ прийняла у ІІ читанні законопроєкт №8401. Набрання чинності ним відбудеться 1 серпня 2023 року. Тож з 1 серпня буде скасовано воєнні податкові пільги та спецгрупу ЄП. До того ж розпочнуться перевірки ДПС, але не для всіх. 

Та вже сьогодні, 1 липня, Разумков з командою «Розумної політики» зареєстрували блокуючу постанову до законопроєкту №8401. 

У своєму Телеграм-каналі він підкреслив: «Своєю постановою ми будемо добиватися скасування рішення про прийняття закону №8401, який зажене бізнес під підлогу перевірками, штрафами і високими податками».

Зауважимо, що поки що на сайті ВРУ немає зареєстрованого тексту постанови. Її дані наведемо пізніше.

Оскільки правок до цього законопроєкту було запропоновано багато від різних фракцій,  то, найімовірніше, блокуючих постанов буде декілька.

Тож доки всі ці проєкти постанов не розгляне ВРУ та не прийме рішень (підтримує або скасує їх), підписання законопроєкту №8401 Спікером ВРУ та Президентом залишатиметься заблокованим.

На сайті ВРУ вже зареєстровано три проекти постанов щодо блокування підписання законопроекту №8401: 8401-П, 8401-П1, 8401-П2.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»