• Посилання скопійовано

З 1 січня діють нові бюджетні рахунки на 2024 рік (не для всіх податків!)

Дані про нові рахунки вже опубліковано для всіх областей та м. Києва. Оновлення стосується екоподатку, акцизу щодо авто та дивідендів держпідприємств. Рахунки для ЄСВ та інших податків залишилися незмінними. Проте загальної інформації від ДПС так й немає

З 1 січня діють нові бюджетні рахунки на 2024 рік (не для всіх податків!)

Ми вже повідомляли, що рахунки за бюджетними надходженнями відкриваються протягом 45 днів з дня прийняття Закону про Держбюджет. Тому у 2024 році нові рахунки для сплати податків починають працювати саме з 1 січня.  

Станом на 5 січня немає загальної інформації про зміну бюджетних рахунків на 2024 рік ані від Держказначейства, ані від ДПС. Ми стежимо за цією інформацією та повідомимо у разі її появи. 

Проте територіальні податківці вже зауважили, що з 1 січня 2024 року буде запроваджено нові рахунки для сплати податків.

 

Які рахунки зміняться?

За повідомленням закарпатських податківців, відповідно до наказу ДКСУ від 25.12.2023 №324 з 01 січня 2024 року змінюються реквізити бюджетних рахунків за кодами платежів:

  • 14020800 «Акцизний податок на транспортні засоби»;
  • 19011000 «Екологічний податок, який справляється за викиди в атмосферне повітря двоокису вуглецю стаціонарними джерелами забруднення»;
  • 21010500 «Дивіденди (доход), нараховані на акції (частки) господарських товариств, у статутних капіталах яких є державна власність», які контролюються органами Державної податкової служби України.

І ще. У кожного із платників є можливість дізнатися про діючі рахунки в Е-кабінеті (хоча, на жаль, вони так швидко не оновлюються).

 

Рахунки у розрізі областей

Далі наводимо перелік областей. Станом на 10 січня нові рахунки опублікували територіальні податківці та Держказначейство для всіх областей та м. Києва. У міру появи нових областей новину будемо оновлювати.

 

Щодо рахунків з ЄСВ та СЕА ПДВ 

Увага! Про зміни рахунків для сплати ЄСВ інформації немає.  Тобто рахунки з ЄСВ залишилися незмінними. Але переконатися в цьому краще на сайтах відповідних територіальних органів ДПС та у «Стані розрахунків з бюджетом» в Е-кабінеті. 

Також немає даних щодо рахунків у СЕА ПДВ. Але традиційно їх, імовірно, не змінять. Відповідно можна вважати, що ці рахунки залишаються незмінними. 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»