• Посилання скопійовано

Коли «єдинник» ІІІ групи має відзвітувати у разі відсутності доходів

Якщо платники єдиного податку третьої групи декларували доходи протягом будь-якого кварталу поточного року, то такі доходи знову мають бути відображені в Декларації за звітний рік без сплати єдиного податку

Коли «єдинник» ІІІ групи має відзвітувати у разі відсутності доходів

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо подання податкової декларації платника єдиного податку фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку першої – третьої груп, що не мають показників або об’єктів, які підлягають декларуванню (оподаткуванню).

Фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої – третьої груп, незалежно від того, отримували вони дохід протягом звітного року чи ні, подають податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця (далі – Декларацію) разом з Додатком 1 та Додатком 2 за звітний рік, крім тих:

  • які звільняються від обов’язку сплачувати єдиний внесок за себе, за умови, що вони отримують пенсію за віком або за вислугу років, або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого ст. 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу;
  • в яких не виникає обов’язок визначати мінімальне податкове зобов’язання.

Водночас за відсутності у фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку третьої групи протягом І кварталу, півріччя, трьох кварталів поточного року доходів та об’єктів оподаткування, що підлягають декларуванню, Декларація за такі періоди не подається.

Якщо платники єдиного податку третьої групи декларували доходи протягом будь-якого кварталу поточного року, то такі доходи знову мають бути відображені в Декларації за звітний рік без сплати єдиного податку. 

Джерело: ДПС у Херсонській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»