• Посилання скопійовано

Як подати повідомлення щодо визначення напряму використання коштів, сплачених на єдиний рахунок?

До ДПС слід подати повідомлення «Визначення напряму використання коштiв, сплачених на єдиний рахунок (залишки)»: за ідентифікатором форми J1307402 (для юросіб); за ідентифікатором форми F1307402 (для фізосіб)

Як подати повідомлення щодо визначення напряму використання коштів, сплачених на єдиний рахунок?

Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує, що порядок функціонування єдиного рахунка та виконання норм ст. 35-1 ПКУ центральними органами виконавчої влади затверджено постановою КМУ від 29.04.2020 №321 зі змінами та доповненнями (далі – Порядок №321).

Пунктом 8 Порядку №321 встановлено, що ДПС засобами інформаційно-комунікаційної системи ДПС веде єдину картку платника, включеного до реєстру платників, які використовують єдиний рахунок.

В єдиній картці платника відображаються дані про платника та операції, що проводяться з коштами, які зараховані/перераховані/повернуті (враховані) на єдиний рахунок/з єдиного рахунка.

Інформація про рух коштів на єдиному рахунку доступна платнику в електронному кабінеті в актуальному стані.

Платник має право через електронний кабінет визначити напрям використання суми помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань і пені, наявних на дату формування реєстру платежів з єдиного рахунка в розрізі окремого платника, які повинні враховуватися під час формування такого реєстру (п. 19 Порядок №321).

На офіційному вебпорталі ДПС у рубриці Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр електронних форм податкових документів/ Реєстр електронних форм податкових документів (перелік сервісних запитів) для юридичних осіб, Реєстр електронних форм податкових документів (перелік сервісних запитів) для фізичних осіб розміщено повідомлення «Визначення напряму використання коштiв, сплачених на єдиний рахунок (залишки)»:

  • за ідентифікатором форми J1307402 (для юридичних осіб);
  • за ідентифікатором форми F1307402 (для фізичних осіб).

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»