• Посилання скопійовано

Уряд додатково врегулював податкові пільги на територіях активних бойових дій з функціонуванням держреєстрів

За прийнятою КМУ постановою, платникам податків на територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, надаватимуться податкові пільги з окремих податків

Уряд додатково врегулював податкові пільги на територіях активних бойових дій з функціонуванням держреєстрів

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розповідає, що згідно з чинним Податковим кодексом платники звільнені від деяких податків на територіях активних бойових дій і ТОТ.

Втім, з метою захисту всіх платників податків, які розташовані на територіях активних бойових дій, Уряд підтримав зміни до п. 1 постанови Кабміну від 06.12.2022 №1364.

Ними передбачається надати платникам податків на територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, податкові пільги. Зокрема, дозволити не нараховувати та не сплачувати окремі види податків на таких територіях.

Відповідний проєкт постанови розроблений командою Мінреінтеграції.

Станом на 30 квітня державні електронні інформаційні ресурси функціонують на таких територіях, що належать до територій активних бойових дій:

  1. Дніпропетровська область: м. Нікополь (Нікопольська міська територіальна громада (ТГ), с. Червоногригорівка (Червоногригорівська селищна ТГ) та інші.
  2. Донецька область: Костянтинівська міська ТГ, Лиманська міська ТГ та інші.
  3. Запорізька область: Преображенська сільська ТГ (частково) та інші.
  4. Миколаївська область: м. Очаків (Очаківська міська ТГ), Куцурубська сільська ТГ.
  5. Харківська область: Кіндрашівська сільська ТГ, Курилівська сільська ТГ (частково) та інші.
  6. Херсонська область: Херсонська міська ТГ, Білозерська селищна ТГ та інші.

Крім того, імплементація акта дозволить усунути різночитання при реалізації житлового сертифіката на придбання об’єкта житлової нерухомості на територіях можливих бойових дій.

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»