• Посилання скопійовано

Мінфін підкоригує Порядок розгляду заяви (справи) за процедурою взаємного узгодження

Зміни стосуються розгляду справи за процедурою взаємного узгодження. Уточнюється, що за потреби компетентний орган України має право залучати платника податків до консультацій з компетентним органом іншої країни, у т.ч. у режимі відеоконференції

Мінфін підкоригує Порядок розгляду заяви (справи) за процедурою взаємного узгодження

3 травня 2024 року Мінфін оприлюднив для обговорення проєкт свого наказу «Про внесення змін до пункту 4 розділу IV Порядку розгляду заяви (справи) за процедурою взаємного узгодження та вимоги до заяви» (завантажити).

Його підготовлено з метою виконання норм Закону України від 23.02.2024 № 3603-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства» та приведення нормативно-правового акта у відповідність.

Зміни стосуються розгляду справи за процедурою взаємного узгодження. Так, уточнюється, що у разі необхідності компетентний орган України має право залучати платника податків або його представників до консультацій з компетентним органом іншої країни, у т.ч. в режимі відеоконференції.

Очікується, що цей наказ набере чинності одночасно із набранням чинності пунктом 13 розділу І Закону України від 23 лютого 2024 року № 3603-IX, але не раніше дня його офіційного опублікування.

А поки що зауваження та пропозиції до проєкту наказу можна надавати протягом 20 днів з дня його оприлюднення на офіційному вебсайті Міністерства фінансів України у письмовій та/або електронній формі за адресою: Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2 або 04071, м. Київ, вул. Межигірська, 11, e-mail: nhorieva@minfin.gov.ua та mkarmalita@minfin.gov.ua.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»