• Посилання скопійовано

Продаж майна, яке перебуває у податковій заставі: готуються зміни до порядків

Проєктом постанови КМУ пропонується внести зміни до Порядків у частині заміни застарілого терміна «брокер (брокерська контора)» новим «член товарної біржі» та виключити посилання на «уповноважені товарні біржі»

Продаж майна, яке перебуває у податковій заставі: готуються зміни до порядків

9 травня 2024 року ДПСУ оприлюднила проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 р. № 1244» (завантажити). Ним приводяться у відповідність до Закону №3603-IX:

  • Порядок зміни початкової ціни продажу майна платника податків, яке перебуває у податковій заставі, в рахунок погашення його податкового боргу та оприлюднення інформації про час та умови проведення відповідних торгів,

  • Порядок компенсації витрат, пов’язаних з організацією і проведенням торгів з продажу майна платника податків, що перебуває у податковій заставі, та оплати банківських послуг за перерахування коштів до відповідного бюджету.

Нагадаємо, що Законом №3603-IX у податковому законодавстві змінено підхід до організації процесу продажу заставного майна на організованих товарних ринках, а саме:

  • скасовано необхідність визначення переліку уповноважених товарних бірж на продаж майна, що перебуває у податковій заставі, шляхом проведення конкурсного відбору, яка втратила актуальність; 
  • пропозиція щодо кожного продажу заставного майна надсилається до усіх бірж, які мають ліцензію на право здійснення діяльності з організації торгівлі продукцією на товарних біржах.

Проєктом постанови КМУ пропонується внести зміни до Порядків у частині заміни застарілого терміна «брокер (брокерська контора)» новим «член товарної біржі» та виключити посилання на «уповноважені товарні біржі», оскільки Законом № 3603-IX скасовано конкурсний відбір уповноважених товарних бірж на продаж майна, що перебуває у податковій заставі.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу приймаються протягом одного місяця з дати його оприлюднення на вебпорталі ДПС у письмовій або електронній формі за адресами:

Державна податкова служба України, Львівська площа, 8, м. Київ, 04053, e-mail: post@tax.gov.ua;

Міністерство фінансів України, вул. Грушевського, 12/2, м. Київ, 01008, e-mail: infomf@minfin.gov.ua;

Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@drs.gov.ua.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»