• Посилання скопійовано

Заплановано підвищення податків (ВЗ, ПДВ та акцизу) задля покриття витрат армії: деталі від Гетманцева

За словами Гетманцева, надходження неможливо забезпечити, оминаючи основні податки. Тому зміни будуть стосуватися прямих і непрямих податків в т.ч. ПДВ, ВЗ та акцизів. Але все це має бути пропозицією Уряду

Заплановано підвищення податків (ВЗ, ПДВ та акцизу) задля покриття витрат армії: деталі від Гетманцева

Ми сьогодні в своїй окремій новині вказували на зараз про плани влади щодо збільшення ставок ВЗ та ПДВ для покриття витрат  армії та оборони.

І ось зараз Гетманцев у своєму Телеграм-каналі підкреслив, що він отримав дуже багато запитів від журналістів щодо додаткових джерел фінансування армії.

«Так, нам необхідно підвищити і видаткову і дохідну частину бюджету задля фінансування армії, яку ми фінансуємо за рахунок наших внутрішніх джерел. Ми не можемо запозичити ці кошти у партнерів», – зауважив голова податкового комітету ВРУ.

Про яку суму йде мова? КМУ зараз підраховує потреби, але вони дуже великі. Не менше 300 млрд.до кінця року.

Яким чином можна зібрати такі гроші Гетманцев не відповів, але вказав, що треба чекати  пропозиції від КМУ.

Від себе нардеп зауважив: «Надходження неможливо забезпечити, оминаючи основні податки. Тому зміни будуть стосуватися бюджетоутворюючих прямих і непрямих податків в т.ч. ПДВ, ВЗ та акцизів».

Наостанок Гетманцев нагадав, що поточне утримання нашого війська, нагадаю, ми фінансуємо за свої кошти, переважно за рахунок податків.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»