• Посилання скопійовано

З 11 вересня діє оновлений Порядок повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету

Мінфін своїм наказом змінив Порядок повернення (перерахування) коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів. Про те, що змінилося, докладніше у новині

З 11 вересня діє оновлений Порядок повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету

Мінфін наказом від 01.08.2024 №382 (зареєстровано у Мінʼюсті від 16 серпня 2024 №1260/42605) змінив Порядок повернення (перерахування) коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів, затверджений наказом Мінфіну від 03.09.2013 №787.

Зокрема, у новій редакції викладено пункт 5 розділу І Порядку.

Уточнено, що не підлягають поверненню платникам помилково та/або надміру зараховані до бюджету податки, збори, пеня та платежі, контроль за якими покладений на органи ДПС, митні та інші платежі, пеня, контроль за справлянням яких покладений на органи Держмитслужби у порядку, встановленому Законом України «Про санкції» від 14.08.2014 №1644-VII, якщо стосовно них прийнято рішення про застосування спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), протягом строку застосування таких санкцій.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування. Його опубліковано в "Офіційному віснику" від 11.09.2024. Тож норми Наказу почали діяти з 11 вересня.

Автор: Брік Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»