• Посилання скопійовано

Коли можуть прийняти законопроєкт щодо підвищення податків з 1 жовтня?

На наступному тижні має відбутися повторне голосування щодо законопроєкту №11416-д у І читанні. У разі успішного голосування розпочнеться час на подачу правок та голосування у ІІ читанні. Але до 1 жовтня всіх цих етапів законопроєкт може не встигнути пройти

Коли можуть прийняти законопроєкт щодо підвищення податків з 1 жовтня?

Як ми вже писали, 3 вересня ВРУ провалила голосування за законопроєкт №11416-д. Ним передбачено: підвищення ставки ВЗ з 1,5% до 5% для всіх доходів фізосіб; ВЗ для ФОПів І та ІІ груп у 10% від МЗП, а для ФОПів ІІІ групи – у 1% від доходу, з 2025 року – щомісячну єдину звітність.

За позицією Железняка, яку він висловив у своєму Телеграм-каналі 9 вересня, упродовж цього тижня в Уряді мають напрацювати нову версію закону про підвищення податків, або ж трохи змінити існуючу версію законопроєкту від 30.08.2024 №11416-д. Далі її приймуть як доопрацьований текст. 

Ймовірніше, це буде «доопрацьований текст доопрацьованого тексту».

За позицією нардепа, скоріш за все, це станеться на цьому тижні, а саме після закінчення місії МВФ. 

Зокрема, у середу, 11 вересня, відбудеться робоча група по доопрацюванню тексту. Після цього буде засідання податкового Комітету. 

 

Коли відбудеться повторне голосування у І читанні?

Вірогідніше за все, на наступному тижні відбудеться повторне голосування у першому читанні. За успішного голосування (а це прямо залежить від прогресу по митній реформі), далі відводять час на подачу правок і ІІ читання.

 

Коли чекати на  ІІ читання?

Тут є два варіанти:

  1. Або це буде звичайні 2 тижня.
  2. Або, якщо буде окреме голосування, яке набере більше 226 голосів, то 7 днів.

Як зазначив нардеп, враховуючи, що буде безліч правок та, не виключає, внесення постанови про блокування підписання, то раніше жовтня фінального рішення не буде.

Тож Железняк «слабо вірить», що буде хоч якась можливість встигнути впровадити ці зміни до 01.10.2024.

Але звісно, це все припущення, тому тільки час покаже, як буде далі відбуватися розгляд доопрацьованого законопроєкту №11416-д.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»