• Посилання скопійовано

Щодо використання бланків ТТН при транспортуванні горілки та лікеро-горілчаних виробів

Згідно з п. 230.18 ПКУ транспортування горілки та лікеро-горілчаних виробів, відвантажених з акцизного складу підприємства, на якому виробляються горілка та лікеро-горілчані вироби, без товарно-транспортних накладних з відміткою представника органу державної податкової служби на акцизному складі забороняється

Відповідно до статті 230 ПКУ наказом ДПА України від 11.01.2011 р. №14 затверджено Порядок роботи представників органів державної податкової служби на акцизних складах та податкових постах, який зареєстровано в МЮУ 09.02.2011 р. за №160/18898.
Пунктами 2.4 та 2.8 розділу II «Функції та завдання представників органу державної податкової служби на акцизних складах та податкових постах» цього наказу встановлено, що при відвантаженні спирту представник органу державної податкової служби робить відмітку на товарно-транспортній накладній про погодження його відпуску шляхом проставляння штампа «Виїзд дозволено» та особистого підпису.
Отже, керуючись положеннями ПКУ та наказу ДПА України від 11.01.2011 р. №14 представники органу державної податкової служби на акцизних складах та податкових постах при виконанні своїх службових обов’язків в обов’язковому порядку користуються бланком товарно-транспортної накладної на переміщення спирту етилового, високооктанових кисневмісних домішок та алкогольних напоїв, форму якого затверджено наказом Мінтрансзв’язку від 28.04.2005 р. №154.
Згідно з п. 4 Постанови КМУ від 17.06.2004 р. №786 «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 19 квітня 1993 р. №283» щодо форми товарно-транспортних накладних, функція формування щоквартальних заявок на виготовлення бланків ТТН на переміщення спирту етилового, високооктанових кисневмісних домішок та алкогольних напоїв згідно із замовленням суб’єктів підприємницької діяльності, які мають відповідні ліцензії на виробництво та торгівлю зазначеною продукцією, належить Мінагрополітики.
Зазначаємо, що Мінагрополітики затверджено технічний опис товарно-транспортної накладної на переміщення спирту етилового, високооктанових кисневмісних домішок та алкогольних напоїв нового зразка.

Джерело: ДФС в Автономній Республіці Крим

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»