• Посилання скопійовано

Контроль за цільовим використанням нафтопродуктів, реалізованих за ставкою 0% акцизного податку

Наказ Мінфіну від 07.08.2012 р. №899 «Про затвердження Порядку роботи податкових постів, установлених на підприємствах суб'єктів господарювання, які використовують нафтопродукти, що отримуються за нульовою ставкою акцизного податку або ввезені на митну територію України без сплати акцизного податку як сировина для хімічної промисловості, форм Довідки про прогнозований обсяг нафтопродуктів, які планується використовувати як сировину для виробництва у хімічній промисловості, Довідки про цільове використання нафтопродуктів як сировини для виробництва у хімічній промисловості та Журналу обліку погашених податкових векселів»

Мінфін наказом від 07.08.2012 р. №899 затвердив:
- Порядок роботи податкових постів, установлених на підприємствах суб'єктів господарювання, які використовують нафтопродукти, що отримуються за нульовою ставкою акцизного податку або ввезені на митну територію України без сплати акцизного податку, як сировину для хімічної промисловості;
- форму Довідки про прогнозований обсяг нафтопродуктів, які планується використовувати як сировину для виробництва у хімічній промисловості;
- форму Довідки про цільове використання нафтопродуктів як сировини для виробництва у хімічній промисловості;
- форму Журналу обліку погашених податкових векселів.
Зазначений порядок визначає механізм здійснення контролю за цільовим використанням нафтопродуктів (коди 2710 11 11 00, 2710 11 15 00, 2710 11 21 00, 2710 19 11 00, 2710 19 15 00, 2710 19 25 00, 2710 19 29 00 згідно з УКТ ЗЕД), реалізованих за ставкою 0% акцизного податку або ввезених на митну територію України без сплати акцизного податку, що використовуються виробниками як сировина у хімічній промисловості, за переліком та у межах квот, установлених КМУ.
Режим роботи податкових постів визначається органом ДПС за місцезнаходженням підприємства, що використовує нафтопродукти як сировину у хімічній промисловості.
Орган ДПС за місцезнаходженням підприємства-виробника, що використовує нафтопродукти як сировину для хімічної промисловості, призначає свого представника (представників) на податковий пост такого підприємства, який здійснює постійний безпосередній контроль за цільовим використанням нафтопродуктів як сировини для хімічної промисловості.
Приймання нафтопродуктів як сировини для хімічної промисловості від виробника або ввезених на митну територію України підприємством-виробником обов'язково здійснюється за участю представника органу ДПС на податковому посту такого підприємства.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»