• Посилання скопійовано

Нові моторні ТЗ мають ставку акцизного збору 0,13 євро за 1 куб. см об’єму циліндрів двигуна

Якщо я куплю нове авто в автохаузі в Мюнхені, наприклад, з бензиновим двигуном 3,0 л, то акциз нараховуватиметься по 0,13 євро за куб чи 2,18 євро за куб? Ввізне мито буде 6% чи 10%?

Відповідно до законодавства України при здійсненні митного оформлення транспортних засобів, що ввозяться на митну територію України, сплачуються такі податки:
— ввізне мито;
— акцизний податок;
— податок на додану вартість.
Ставки акцизного податку визначені ст. 215 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. №2755-VІ.
Відповідно до Податкового кодексу України податок на додану вартість сплачується за ставкою 20% від бази оподаткування.
Імпорт товарів на митну територію України обкладається ввізним митом за ставками Митного тарифу України (у редакції Закону України від 21.12.2010 р. №2829-VІ «Про внесення змін до Закону України «Про Митний тариф України» (зі змінами та доповненнями), чинними на день подання вантажної митної декларації.
Відповідно до вимог УКТЗЕД нові моторні транспортні засоби з об’ємом циліндрів двигуна понад 2200 куб. см, але не більш як 3000 куб. см, класифікуються у товарній підкатегорії 8703 23 19 30, і на них встановлено ставки ввізного мита пільгова та повна 10% та ставку акцизного збору 0,13 євро за 1 куб. см об’єму циліндрів двигуна.
Також повідомляємо, що Податковим кодексом України визначено поняття «новий транспортний засіб» та «транспортні засоби, що використовувалися», а саме:
— новий транспортний засіб — транспортний засіб, що не має актів державної реєстрації уповноважених органів, у тому числі іноземних, які дають право на його експлуатацію (п. 14.1.124);
— транспортні засоби, що використовувалися, — транспортні засоби, на які уповноваженими державними органами, в тому числі іноземними, видані реєстраційні документи, що дають право експлуатувати такі транспортні засоби (п. 14.1.251);

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»