• Посилання скопійовано

Узагальнююча консультація: максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари

Наказ ДПСУ від 30.11.2012 р. №1089

Узагальнююча консультація: максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари

ДПСУ затвердила Узагальнюючу податкову консультацію про забезпечення правомірного декларування максимальних роздрібних цін на підакцизні товари (продукцію) та дотримання суб’єктами господарювання норм ПКУ. 

Так, роз’яснено, що Декларація про максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари повинна містити відомості про встановлені виробником або імпортером максимальні роздрібні ціни на всі підакцизні товари, що виробляються ним в Україні, або на всі підакцизні товари, що імпортуються ним в Україну, і дата, з якої встановлюються максимальні роздрібні ціни. 

Зміна будь-яких відомостей, що містяться у Декларації, може здійснюватися не частіше одного разу на місяць шляхом подання Декларації у будь-який день місяця, але не пізніше ніж за 5 календарних днів до початку наступного місяця.

Ціна та дата виробництва нанесена на споживчу упаковку повинні відповідати максимальній роздрібній ціні, запровадженій у цей період виробництва.

На товар, який відрізняється від іншого кольором розривної стрічки, логотипом компанії на пачці або іншими відомостями, які не належать до характеристики товару, не може бути встановлено декілька максимальних роздрібних цін.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»