• Посилання скопійовано

Кабмін може знову збільшити акцизний збір

Кабмін планує компенсувати відміну податку за першу реєстрацію автомобілів збільшенням акцизного збору

Кабмін може знову збільшити акцизний збір

За словами генерального директора ВААІД Олега Назаренко, вже відбулося засідання робочої групи, на якому обговорювалося питання підвищення акцизу.

На засіданні було запропоновано ліквідувати збір за першу реєстрацію та внести його еквівалент у величину акцизного податку. Але присутні учасники це не підтримали, мотивувавши збільшенням податкового навантаження на виробників, імпортерів і пересічних громадян.

Тим не менш, “реформа законодавства де-факто вже стартувала, а значить не виключені й інші спроби збільшити акциз на автомобілі”, – вважає Олег Назаренко.

Нагадаємо, що скасування збору за першу реєстрацію внесена в проект “Про схвалення концепції реформування податкової системи”, який передбачає скорочення кількості податків з 22 до 8.

Джерело: AUTO-Consulting

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»