• Посилання скопійовано

Акцизний податок: які коди видів податків застосовувати?

При нарахуваннi акцизного податку слід використовувати код виду платежу "027" - при декларуваннi електроенергiї та коди "085" и "185" при декларуваннi транспортних засобiв, що ввозиться суб'єктами ЗЕД та фiзособами

Акцизний податок: які коди видів податків застосовувати?

З 1 сiчня 2015 року набрав чинностi Закон України "Про внесення змiн до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актiв України щодо податкової реформи", яким запроваджено акцизний податок на електроенергiю та окремi моторнi транспортнi засоби.

У зв'язку з цим, ДФСУ у листі вiд 06.01.2015 р. № 19/99-99-25-01-18 зазначила, що при нарахуваннi акцизного податку необхiдно використовувати:

 - код виду платежу "027" - при декларуваннi електроенергiї;

 - коди "085" и "185" при декларуваннi транспортних засобiв, що ввозиться на територiю України вiдповiдно суб'єктами ЗЕД та фiзичними особами.

Тимчасово, до вiдкриття вiдповiдних рахункiв органами казначейства, перерахування акцизного податку здiйснювати на рахунки ГУ Державної казначейської служби по наступним кодам бюджетної класифiкацiї:

- 14031600 "Iншi пiдакцизнi товари" на електроенергiю, в призначеннi платежу вказувати код виду платежу 027,

- 14030800 "Акцизний податок на транспортi засоби" на транспортнi засоби, в призначеннi платежу вказувати код виду платежу 085 або 185.

При цьому, при нарахуваннi мита на зазначенi транспортнi засоби необхiдно використовувати коди виду платежу "021" та "121" вiдповiдно, а перерахування здiйснювати по коду бюджетної класифiкацiї 15010500.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»