• Посилання скопійовано

Уряд спростив Порядок електронного адміністрування реалізації пального

Зміни стосуються осіб, які діють за договором про спільну діяльність без утворення юридичної особи

Уряд спростив Порядок електронного адміністрування реалізації пального

За ініціативи Міністерства фінансів Уряд схвалив проект постанови, що спростить умови та забезпечить прозорість порядку реєстрації платниками акцизного податку усіх без виключення осіб, що реалізують пальне. Про це 6 липня повідомила прес-служба Мінфіну.

Прийняття відповідного проекту постанови «Про внесення змін до Порядку електронного адміністрування реалізації пального», зі слів Мінфіну, дозволить особам, що діють за договором про спільну діяльність без утворення юридичної особи, зареєструватись як платники акцизного податку, щоб продавати пальне.

Окрім того, затверджений проект постанови дозволяє привести у відповідність до чинного Податкового кодексу Порядок електронного адміністрування реалізації пального (Постанова КМУ від 24 лютого 2016 р. № 113). Зокрема, виключається норма, згідно з якою лише фізичні та юридичні особи могли реєструватись як платники акцизного податку з реалізації пального. Така норма не дозволяла особам, що діють за договорами про спільну діяльність, без утворення юридичної особи, реєструватися платниками акцизного податку та продавати пальне.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»