• Посилання скопійовано

Роздрібна ціна на алкоголь не повинна бути меншою, ніж встановлено Кабміном

ДФСУ роз'яснила: роздрібна ціна алкогольних напоїв не повинна бути меншою за мінімальну ціну, встановлену Постановою №957, включаючи всі податки і збори, у тому числі і 5% роздрібного акцизного податку

Роздрібна ціна на алкоголь не повинна бути меншою, ніж встановлено Кабміном

ДФСУ у листі від 30.12.2016 р. №28746/6/99-99-12-02-02-15 нагадує, що:

- мінімальні оптово-відпускні ціни на алкогольні напої — це ціни, які визначаються за кодами виробів Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності за 1 літр 100-відсоткового спирту, обраховані, виходячи з найнижчої оптової ціни на вітчизняну або контрактної вартості на імпортну продукцію та податків і зборів, які відповідно до чинного законодавства підлягають сплаті з одиниці продукції вітчизняними виробниками й імпортерами, та з урахуванням вартості тари;

- мінімальні роздрібні ціни на алкогольні напої — це ціни, які визначаються, виходячи з мінімальних оптово-відпускних цін на цю продукцію та торговельної надбавки.

За здійснення оптової або роздрібної торгівлі коньяком, алкогольними напоями, горілкою, лікеро-горілчаними виробами та вином за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні ціни на такі напої передбачена відповідальність у вигляді штрафу у розмірі 100% вартості отриманої партії товару, розрахованої, виходячи з мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, але не менше 10 000 гривень.

Враховуючи, що акцизний податок, зокрема з роздрібної торгівлі підакцизними товарами, — це непрямий податок, який включається до вартості товару, роздрібна ціна алкогольних напоїв, що реалізуються у роздрібній торгівельній мережі, не повинна бути меншою за мінімальну ціну на цю підакцизну продукцію, встановлену постановою КМУ від 30.10.2008 р. №957, включаючи всі податки і збори (у тому числі і 5% роздрібного акцизного податку).

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»