• Посилання скопійовано

Реалізація алкоголю та тютюнових виробів, якщо у покупця є ліцензія: що з акцизним податком?

ДФСУ роз'яснила питання оподаткування акцизним податком з роздрібної торгівлі підакцизними товарами операцій з реалізації підакцизних товарів (алкогольних напоїв та тютюнових виробів) суб’єктам господарювання, що мають ліцензії на право оптової/роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами

Реалізація алкоголю та тютюнових виробів, якщо у покупця є ліцензія: що з акцизним податком?

ДФСУ у листі від 09.02.2018 р. №547/6/99-99-15-03-03-15/ІПК розглянула звернення Товариства щодо оподаткування акцизним податком з роздрібної торгівлі підакцизними товарами операцій з реалізації підакцизних товарів (алкогольних напоїв та тютюнових виробів) суб’єктам господарювання, що мають ліцензії на право оптової/роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Податківці зазначили, що при здійсненні реалізації підакцизних товарів (алкогольних напоїв та тютюнових виробів) Товариству (як платнику податку з реалізації підакцизних товарів) необхідно ідентифікувати покупців щодо наявності/відсутності у них ліцензії на право оптової/роздрібної торгівлі підакцизними товарами. Це може бути здійснено шляхом пред’явлення покупцем вказаних ліцензій при придбанні підакцизних товарів та оформленні ними податкової (покупцям - платникам ПДВ) або видаткової (покупцям - неплатникам ПДВ) накладної.

За наявності у покупця вказаних ліцензій необхідно вважати, що підакцизні товари придбаваються для наступної їх реалізації. За таких умов реалізація підакцизних товару (алкогольних напоїв та тютюнових виробів) не підлягає оподаткуванню акцизним податком з роздрібної торгівлі підакцизними товарами.

У разі ненадання покупцями вказаних ліцензій необхідно вважати, що підакцизні товари придбаваються для особистого некомерційного споживання, і покупець є кінцевим споживачем. А отже, з роз'яснення податківців можна зрозуміти, що такий продаж буде оподатковуватися акцизним податком.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»