• Посилання скопійовано

Положення про акцизні марки зміниться. Оприлюднено доопрацьований проект постанови КМУ

ДФСУ оприлюднила проект змін до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів

Положення про акцизні марки зміниться. Оприлюднено доопрацьований проект постанови КМУ

Нагадаємо, що Законами №1791-VIII та №1797-VIII  внесено зміни до Податкового кодексу в частині вдосконалення особливостей продажу марок акцизного податку виробникам та імпортерам алкогольних напоїв і тютюнових виробів, адміністрування акцизного податку. Докладно про них ми писали в  аналітиці>>

Для приведення актів Уряду у відповідність із нормами Кодексу, забезпечення спрощення ведення бізнесу, якості та своєчасності виготовлення і продажу марок акцизного податку, надходжень в повному обсязі акцизного податку розроблено проект постанови КМУ «Про внесення зміни до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів».

Вперше цей проект було оприлюднено ще у квітні минулого року, про що ми писали тут. Сьогодні ж, 9 липня, на веб-порталі ДФС повторно розміщено цей проект постанови КМУ (завантажити), уже доопрацьований.

Зокрема, крім змін до пунктів 7 та 14 Положення, також пропонується внести зміни до пунктів 10 та 20 Положення  шляхом доповнення їх відповідними нормами, а саме:

  • видача марок акцизного податку виробникам тютюнових виробів здійснюється з урахуванням вимог пп. 222.1.2 ПКУ, зокрема, сплати акцизного податку протягом п’яти робочих днів після отримання марок; 
  • для алкогольних напоїв іноземного виробництва позначення суми акцизного податку, діючої на момент виробництва марки.

Крім того, проектом постанови пропонується:

  • заборонити вимагати контролюючим органам від покупців марок акцизного податку в цілому, а не лише від імпортерів, документів, не передбачених статтею 226 ПКУ;
  • здійснювати продаж марок акцизного податку імпортерам алкогольних напоїв і тютюнових виробів на підставі заяви, поданої в електронній формі, замість паперової.

Зміни, що вносяться до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів (завантажити).

Зауваження та пропозиції до змісту цього документу можна надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за наступними адресами:

  • Державна фіскальна служба України: 04655, МСП, м. Київ – 53, Львівська площа, 8,e-mail: kontrol481@sfs.gov.ua.
  • Державна регуляторна служба України: м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»