• Посилання скопійовано

Знижені ставки акцизу на вживані авто пропонують продовжити до кінця 2021 року

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про внесення змін до Податкового кодексу щодо продовження дії знижених ставок акцизного податку на вживані транспортні засоби

Знижені ставки акцизу на вживані авто пропонують продовжити до кінця 2021 року

24 липня 2018 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №9004 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо продовження дії знижених ставок акцизного податку на вживані транспортні засоби».

Нагадаємо, що 1 серпня 2016 року набув чинності Закон №1389, яким було запроваджено тимчасове зниження ставок акцизного збору на вживані авто від 2 до 28 разів, залежно від об’єму та типу двигуна. Для обмеження зловживань, ним також передбачалось, що одна особа протягом року зможе ввезти лише один автомобіль, причому не матиме права його перепродати протягом 365 днів. Також була  накладена заборона на ввезення на територію нашої держави автомобілів, які мають походження з країни, визнаної державою-окупантом, державою-агресором стосовно України.

Законопроектом №9004 пропонується внести зміни до підрозділу 5 розділу ХХ ПКУ та продовжити дію знижених ставок акцизного збору на транспортні засоби, що були у використанні, до 31 грудня 2021 року.

Крім того, пропонується передбачити положення, за яким такі ставки не застосовуються для легкових автомобілів, якщо вони вироблені до 1 січня 2013 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»