• Посилання скопійовано

З 2 жовтня алкоголь подорожчає. Офіційна позиція ДФС

Дніпропетровські податківці звертають увагу, що 2 жовтня набере чинності Постанова №748, якою змінено мінімальні ціни на алкогольні напої

З 2 жовтня алкоголь подорожчає. Офіційна позиція ДФС

ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що постановою КМУ від 05.09.2018 р. №748 прийнято рішення здійснити коригування мінімальних цін на алкогольні напої. Про це ми також писали тут і тут.

 

Як саме зміняться ціни?

Розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін залежно від коду виробів підвищено:

  • на горілку та лікеро-горілчані вироби на 12,4 – 19,6 %;
  • віскі, ром та джин на 12 %;
  • коньяк (бренді) на 6,6 – 9,5 %;
  • вина на 4,5 – 13,5 %.

Так, наприклад, мінімальну роздрібну ціну за пляшку горілки 0,5 літра вмістом спирту 40 % підвищено з 79,55 до 89,40 гривень або на 12,4 %. Це пов’язано з тим, що запроваджений у вересні 2017 року розмір мінімальних цін не відповідав реальним витратам суб’єктів господарювання на виробництво та реалізацію алкогольних напоїв, оскільки: збільшились ставки акцизного податку, зокрема, на коньяк –  на 20 %, підвищилась ціна на спирт, відбулось зростання інших складових цін.

Крім того, Постановою № 748 визначено, що мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни на окремі види алкогольних напоїв заокруглюються:

  • у бік зменшення до найближчого числа, що закінчується на 0, якщо закінчуються від 1 до 4 копійок;
  • у бік збільшення до найближчого числа, що закінчується на 0, якщо закінчуються від 5 до 9 копійок.

 

З якого числа діють нові ціни на алкоголь?

Постанова №748 опублікована 22.09.2018 в офіційному виданні «Урядовий кур’єр» № 78 (6294). Про це ми також повідомляли тут.

За текстом постанови, вона набере чинності через 10 днів з дня її опублікування. Тобто 2 жовтня 2018 року - зауважують податківці.

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»