• Посилання скопійовано

Комісіонер продає підакцизні товари комітента: що з акцизом?

Податківці вказали, що платником роздрібного акцизу у разі продажу підакцизних товарів є комісіонер

Комісіонер продає підакцизні товари комітента: що з акцизом?

ДФС у Запорізькій області зазначила, що платником акцизного податку є суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів.

За договором комісії одна сторона (комісіонер) зобов’язується за дорученням другої сторони (комітента) за плату вчинити один або кілька правочинів від свого імені, але за рахунок комітента (ст. 1011 ЦКУ).

Отже, платником акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів є комісіонер, як особа, яка здійснює реалізацію товарів (в тому числі через власні пункти продажу).

Виникнення обов’язку із нарахування та сплати акцизного податку у інших осіб (у тому числі власника товару) не передбачено.

Обов’язок із нарахування та сплати акцизного податку у інших осіб (у тому числі власника товару) не виникає.

Зазначена норма передбачена пп. 212.1.11 ПКУ.

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»