• Посилання скопійовано

Реалізація пального у тарі ємністю до 2 літрів: чи потрібно реєструватися платником акцизного податку?

Чи потрібно реєструватись платником акцизного податку у разі реалізації на митній території України пального у споживчій тарі ємністю до 2 літрів – роз’яснює ДФСУ

Реалізація пального у тарі ємністю до 2 літрів: чи потрібно реєструватися платником акцизного податку?

Відповідно до п. 212.1.15 ПКУ платником акцизного податку є особа, яка реалізує пальне. А пальне – це нафтопродукти, скраплений газ, паливо моторне альтернативне, паливо моторне сумішеве, речовини, що використовуються як компоненти моторних палив, інші товари, зазначені у пп. 215.3.4 ПКУ.

Водночас з метою оподаткування акцизним податком не вважаються реалізацією пального операції з передачі (відпуску, відвантаження) пального на митній території України на підставі договорів зберігання та передачі (відпуску, відвантаження) пального в споживчій тарі ємністю до 2 літрів (включно), крім операцій з реалізації такого пального його виробниками (абз. 2 п. 14.1.212 ПКУ).

Відповідно до цього, ДФСУ в індивідуальній консультації від 06.11.2018 р. №4724/6/99-99-15-03-03-15/ІПК повідомила: якщо підприємство не є виробником пального та здійснює виключно реалізацію на митній території України пального в споживчій тарі ємністю до 2 літрів (включно), то за такими операціями не виникає обов’язку зі складання та реєстрації акцизних накладних в ЄРАН та не виникає обов’язку подавати декларацію з акцизного податку.

При цьому у такого суб’єкта господарювання не виникає обов’язку реєстрації платником акцизного податку.

***

Читайте також:

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»