• Посилання скопійовано

Хто з 1 липня має складати акцизні накладні?

З 1 липня коло платників акцизу, які мають складати АН, стане більше

Хто з 1 липня має складати акцизні накладні?

ДФС у м. Києві повідомляє, що з 1 липня 2019 року наберуть чинності зміни до Податкового кодексу України в частині складання акцизних накладних.

Так, починаючи з цієї дати платники податку будуть зобов'язані скласти в електронній формі акцизну накладну:

  • при ввезенні на митну територію України пального або спирту етилового, з якого сплачено акцизний податок;
  • при ввезені пального або спирту етилового на умовах, визначених ст. 229 ПКУ;
  • при реалізації пального або спирту етилового.

Акцизні накладні складаються в електронній формі за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД реалізованого пального або спирту етилового та реєструються в Єдиному реєстрі акцизних накладних (ЄРАН).

Статтю 231 ПКУ доповнено правилами, що визначають випадки, коли особи, які реалізують пальне або спирт етиловий зобов’язані складати акцизні накладні в одному примірнику, а коли в двох примірниках.

Пунктом 231.6 ПКУ уточнено строки реєстрації акцизних накладних в ЄРАН.

Довідково: постановою КМУ від 24.04.2019 р. №408 «Деякі питання електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового» затверджений Порядок електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового. Відповідно до пункту 5 зазначена постанова набирає чинності з дня опублікування, крім пункту 4 цієї постанови та пунктів 19 – 44 Порядку електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, затвердженого цією постановою, які набирають чинності з 1 липня 2019 року (опубліковано – Урядовий кур’єр, 25.05.2019 №97).

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»