• Посилання скопійовано

Чи передбачено на період дії воєнного стану подовження терміну погашення податкових векселів, виданих при ввезенні на митну територію України?

На час війни зупиняється обов'язок погашення податкових векселів виданих при ввезенні бензинів авіаційних або палива для реактивних двигунів, таке погашення здійснюється після припинення або скасування воєнного стану

Чи передбачено на період дії воєнного стану подовження терміну погашення податкових векселів, виданих при ввезенні на митну територію України?

Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків пояснює чи передбачено на період дії воєнного стану подовження терміну погашення податкових векселів, виданих при ввезенні на митну територію України або виробленні в Україні бензинів авіаційних або палива для реактивних двигунів, в т.ч. у разі наявності підтвердження цільового використання авіаційного пального.

Пунктом 229.8 ПКУ визначено, зокрема, що для ввезення на митну територію України або реалізації вироблених в Україні бензинів авіаційних або палива для реактивних двигунів імпортери бензинів авіаційних або палива для реактивних двигунів та виробники бензинів авіаційних або палива для реактивних двигунів оформлюють податковий вексель. Перший примірник подається до контролюючого органу (векселедержателя) за місцезнаходженням імпортера або виробника, другий примірник залишається імпортеру або виробнику, а третій примірник (для імпортера) подається до контролюючого органу за місцем митного оформлення таких бензинів авіаційних або палива для реактивних двигунів.

Строк, на який видається податковий вексель, не може перевищувати 90 календарних днів для палива для реактивних двигунів (код 2710 12 70 00, 2710 19 21 00 згідно з УКТ ЗЕД) та 270 календарних днів для бензинів авіаційних (код 2710 12 31 00 згідно з УКТ ЗЕД) (пп. 229.8.4 ПКУ).

Чинним законодавством не передбачено подовження терміну погашення податкових векселів, виданих при ввезенні на митну територію України або виробленні в Україні бензинів авіаційних або палива для реактивних двигунів на період дії воєнного стану.

Водночас, з урахуванням положення пп. 69.9 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, яким передбачено, зокрема, що для платників податків та контролюючих органів зупиняється перебіг строків, визначених податковим законодавством та іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, у випадку відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок, зокрема щодо погашення податкових векселів виданих при ввезенні на митну територію України або виробленні в Україні бензинів авіаційних або палива для реактивних двигунів, таке погашення здійснюється після припинення або скасування воєнного стану.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»