• Посилання скопійовано

Цифрові коди у графах АН: коли та як заповнювати?

Які цифрові коди зазначаються у графах АН, якщо пальне для реактивних двигунів (код УКТ ЗЕД 2710192100- гас: паливо для реактивних двигунів) придбане за податковим векселем і використане підприємством для випробування вироблених двигунів?

Цифрові коди у графах АН: коли та як заповнювати?

Які цифрові коди зазначаються в графах акцизної накладної «Коди операцій для складання в одному примірнику», «Умови оподаткування пального» та «Напрям використання пального», якщо пальне для реактивних двигунів (код УКТ ЗЕД 2710192100- гас: паливо для реактивних двигунів) придбане за податковим векселем і використане підприємством для випробування вироблених двигунів? Відповідає ДПС в Івано-Франківській області.

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що  Порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового затверджений наказом Міністерства фінансів України від 27.11.2020 № 729.При складанні акцизної накладної на використане паливо для реактивних двигунів (код УКТ ЗЕД 2710192100 – гас: паливо для реактивних двигунів), що придбане за векселем і використано підприємством для випробування вироблених двигунів у верхній лівій частині акцизної накладної зазначаються:

  • у полі «Коди операцій для складання в одному примірнику» – цифра «1» (власне споживання пального);
  • у полі «Умови оподаткування» – ознака щодо умов оподаткування пального «3» (ввезені на митну територію України або вироблені в Україні бензини авіаційні або паливо для реактивних двигунів, що оподатковуються на умовах, встановлених п. 229.8 ст. 229 розд. VI Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ), з оформленням податкового векселя за ставкою акцизного податку, визначеною п.п. 215.3.4 п. 215.3 ст. 215 розд. VI ПКУ, без застосування підвищувального коефіцієнта 10);    
  • у полі «Напрям використання» – напрям «12» (заправлення власних повітряних суден суб’єктами літакобудування).

Графа «Державний і реєстраційний знак повітряних суден» акцизної накладної не заповнюється.     
Відповідно до п. 12 розд. ІІ Порядку № 729 код операції для складання в одному примірнику «1» може бути внесено тільки для акцизних накладних з напрямом використання «12» або «16».

У верхній правій частині у полі «Примірник» зазначаються цифри «1» (номер примірника) та «1» (кількість примірників).

Реквізити податкового векселя, виданого до отримання або ввезення на митну територію України палива, що використане для випробовування вироблених двигунів в такій акцизній накладній не зазначаються.

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»