• Посилання скопійовано

Уряд продовжив право громад залишати в бюджетах гроші від акцизу на пальне

Кабінет міністрів продовжив на 2023 рік право громад залишати у місцевих бюджетах 13,44% від акцизу на пальне

Уряд продовжив право громад залишати в бюджетах гроші від акцизу на пальне

Для отримання додаткових ресурсів на відбудову інфраструктури уряд України залишив акциз на пальне для громад на 2023 рік на тому ж рівні, що й цього року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля в Telegram.

За словами прем'єра, сьогодні, 23 грудня, уряд України затвердив рішення про залишок громадам 13,4% від акцизу на пальне на 2023 рік. Він сказав, що Кабмін сьогодні також узгодив механізм зарахування цих коштів до місцевих бюджетів

"Це посилить фінансову спроможність громад і дасть додаткові ресурси на відбудову інфраструктури та соціальні видатки", - додав Шмигаль.

Нагадаємо, 28 вересня цього року президент України Володимир Зеленський підписав закон про часткове повернення акцизів на бензин, дизельне паливо та автогаз, скасованих навесні 2022 року.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»